Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a spus, sambata, la Alba Iulia, ca in propunerea Comisiei pentru perioada 2021-2027 se afla o crestere de peste 10% pentru Romania, fata de fondurile de acum.

„Este un moment in care si Guvernul, si autoritatile locale, trebuie sa se pregateasca in paralel si cu proiecte pentru viitoarea perioada de programare 2021 – 2027. Comisia a facut propunerea pentru viitorul buget, este in analiza Parlamentului European si a Consiliului European, ca si colegislatori. Sper ca propunerea Comisiei sa ramana asa cum este acum, unde politica de coeziune are per ansamblu 373 de miliarde de euro pentru aceasta perioada 2021 – 2027. Pentru prima data in istoria Uniunii Europene, e portofoliul cu cea mai mare suma alocata, iar Romania, alaturi de Bulgaria si Grecia, au ca propunere in propunerea Comisiei o crestere de peste 10% fata de fondurile pe care le avem acum”, a spus Corina Cretu.

Comisarul european a adaugat, apoi, ca spera ca vom invata din greseli, pe care fiecare stat le-a facut la inceputul perioadei de guvernare, iar astfel vom valorifica la maximum acesti bani.

sursa: ziare.com