Noul program Start-Up Nation, redenumit „StarTech Innovation”, ar putea să înceapă în luna noiembrie 2020, cu condiția ca autoritățile să poată respecta timingul celorlalte ajutoare de la stat pentru firme, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei Liviu Rogojinaru.

Într-o emisiune la Radio România (RRA), Liviu Rogojinaru a explicat că în acest moment Ministerul Economiei este ocupat cu procesul de acordare a granturilor de 1 miliard de euro din fonduri europene pentru IMM-urile cu vechime, PFA-uri, ONG-uri și cabinete medicale individuale, pe fondul deficitului de personal din agențiile pentru IMM din suboridnea sa.

„M-ați întrebat puțin mai devreme de Start-Up Nation, StartTech Innovation, care e noua denumire, încercăm pe cât posibil să îi dăm drumul în noiembrie. Probabil că în lunile septembrie si octombrie o să fim super-prinși cu acest miliard, care trebuie dat repede oamenilor. Dacă reușim să intrăm în timing, încercăm să dăm drumul și la Startup”, a declarat Rogojinaru, miercuri, la RRA.

(Declarația lui Rogojinaru poate fi ascultată AICI, de la minutul 33).

Declarația secretarului de stat de la Economie a fost semnalată de un grup de consultanți de finanțări, reunit sub numele de Biz Leaders, care au lansat și o petiție prin care cer lansarea programului StartTech Innovation.

La rândul său, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, pentru StartupCafe.ro, că, în privința programului Start-Up Nation, prioritatea sa este să asigure plățile către beneficiarii din ediția trecută – 2018-2019 – și abia apoi să lanseze o nouă ediție, 2020, sub denumirea StarTech Innovation.

sursa si detalii:  startupcafe.ro