Ordinul de ministru pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 (n.r. apelul POR 2.2.-IMM) a fost aprobat pe data de  24 iulie 2020, conform unui comunicat al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Schema vizează proiecte de investiții cu valori cuprinse între 1,5 și 6 milioane de euro, realizate de întreprinderile mici și mijlocii, în conformitate cu Memorandumul adoptat în sedința de Guvern din data de 22.07.2020.

O serie de microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) vor putea obține fonduri europene totale de 1,13 miliarde de euro pentru a-și achiziona echipamente, utilaje și servicii pentru business (B2B), în perioada următoare, potrivit memorandumului prin care Guvernul și-a exprimat intenția de a face anumte suplimentri de fonduri în axa IMM din Programul Operațional Regional 2014-2020.

Fondurile reprezintă o oportunitate majoră pentru companiile care vând echipamente, utilaje sau care prestează servicii business-to-business (B2B).

Vor putea depune proiecte IMM-urilor din cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României (Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Centru, Nord-Vest).

Apelul urmează să fie lansat după publicarea schemei de ajutor de stat în Monitorul Oficial.

Reamintim că apelul a fost lansat în consultare publică în perioada 14-29 mai 2020.

Sursa: MLPDA