Start-Up Nation, programul prin care statul finanţează afacerile nou înfiinţate cu 1,7 mld. lei în 2017, va crea cel puţin 21.000 de noi locuri de muncă anul acesta.

Din cei 21.000 de locuri de muncă 16.000 provin din rândul şomerilor, absolvenţilor sau persoanelor defavorizate, a declarat Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

„…Deja povestea de succes Start-Up Nation este o realitate. Cei care au îndrăznit şi au crezut în acest program au astăzi afacerile devenite realitate. Start-Up Nation îşi atinge ţintele: sunt peste 21.000 de locuri de muncă create în România prin ediţia 2017, cu 16.000 de locuri de muncă din rândul şomerilor, absolvenţilor sau persoanelor defavorizate. De asemenea, Start-Up Nation vine şi dă un impuls în economie în direcţiile de dezvoltare pe care ni le dorim: producţie, industrii creative şi IT”, a spus Oprea.

Peste 8.600 de planuri de afaceri vor fi puse în practică folosind bani de la stat şi din fonduri europene în cadrul programului Start-Up Nation, cel mai generos program de finan­ţa­re pentru start-up-uri. Antreprenorii care vor primi câte 44.000 de euro pentru afacere şi-au asu­mat crearea a peste 21.000 de locuri de muncă anul acesta.

Deşi a fost privit cu reticenţă iniţial, proiectul promite să devină unul de succes, având în vedere dimensiunea lui şi accesul facil la finanţare pentru antreprenori. Practic, un aplicant nu are nevoie de cofinanţare pentru afacerea pe care o pune pe picioare.

sursa: zf.ro