Ministrul Economiei spune că nu a renunțat la deschiderea programului Start-Up Nation în anul 2020, Virgil Popescu avansând o dată probabilă când va începe derularea principalelor programe de finnațare pentru IMM cu fonduri nerambursabile de la bugetul de stat.

Ministrul afirmă că din a doua parte a lunii iunie va începe derularea programelor pentru sprijinirea IMM-urilor locale, precum Start-Up Nation, programul de Microindustrializare sau programul pentru companiile din comerţ şi servicii.

”La Ministerul Economiei avem în continuare programul de microindustrializare care se adresează IMM-urilor, microgranturi până la 450.000 de lei pentru investiţii, pentru echipamente tehnologice. Avem programul de comerţ şi servicii unde vorbim de granturi de până în 250.000 de lei pentru firme care au codul CAEN activitatea de comerţ sau de servicii şi programul StartUp Nation, un program pe care vrem să îl rebranduim, să fie orientat către antreprenoriat. Acestea sunt programele pe care Ministerul Economiei vrea să le deruleze din a doua parte a lunii iunie”, a declarat Virgil Popescu în cadrul unei videoconferinţe organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

sursa: zf.ro