Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș a declarat că ministerul pe care îl conduce pregăteşte 10 apeluri de proiecte pentru perioada februarie-martie 2020, cu o valoare totală de circa 250 de milioane de euro, care se vor adresa în special startup-urilor din IT, studenţilor şi celor din diaspora.

„În momentul de față sunt zece apeluri de proiecte pe care le pregătim pentru a fi lansate în perioada februarie-martie 2020, valoarea acestor apeluri de proiecte este în jur de 250 de milioane de euro și sunt câteva categorii de beneficiari vizați. În primul rând, diaspora, unde intenționăm să relansăm apelul de proiecte într-o formă rebranduită și adaptată scopului pentru care lansăm acest apel, respectiv de a asigura crearea de locuri de muncă şi oportunități de business pentru cei care sunt plecați în străinătate”, a declarat ministrul Marcel Boloş, în şedinţa de Guvern de joi.

Principalul scop este acela de a stimula înfiinţarea de noi startup-uri mai ales în domeniile tehnice, a mai subliniat ministrul fondurilor europene.

„A doua categorie importantă este cea a studenților. Vrem să lansăm un test pilot pentru studenții care sunt în an terminal”, a afirmat Boloş.

sursa: startupcafe.ro