Firmele calificate la finanțare nerambursabilă prin programul Start-Up Nation 2018-2019, care accesează credite-punte de la Banca Transilvania sau CEC Bank vor beneficia de o nouă scădere a comisionului la garanții, care poate ajunge astfel la 1,53%, a informat, joi, Fondul Român de Contragarantare (FRC), într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Reamintim că, inițial, comisionul de garantare perceput de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM era de 3,8%, dar recent a scăzut la 1,95%, însă poate scădea și mai mult, până la 1,53%, prin accesarea contragaranției de la FRC.

Reamintim că în ediția precedentă a programului Start-Up Nation, o serie întreagă de beneficiari și consultanți au acuzat o procedură greoaie de aprobare a contragaranției de către FRC.

Acum, însă, FRC afirmă că „garantează un flux operațional rapid și eficient”,  prin îmbunătățiri la sistemul informatic.

Ce spune Fondul Român de Contragarantare:

Fondul Român de Contragarantare aduce informatii noi, activează un instrument util antreprenorilor și face clarificări de interes pentru beneficiarii Programului START-UP NATION 2018-2019.

Noua valoare a comisionului de garantare de 1,95%, valabil începând din data de 25.07.2019, în cazul actualei ediții Start-Up Nation (SUN) și anunțată de către partenerul FNGCIMM, poate fi redusă, suplimentar, pentru antreprenorii care solicită un credit punte la Banca Transilvania, respectiv CEC Bank, prin completarea unui singur formular (Anexa E), disponibil în aplicația pentru finanțare bancară.

Prin acest formular (Anexa E), FRC reduce valoarea comisionului de garantare de la 1,95% până la 1,53%.

Practic, comisionul poate fi între 1,63% și 1,53%, în funcție de procentul de contragarantare a garanției de 60%, respectiv 80%.

sursa si mai multe detalii: startupcafe.ro