Ministerul pentru Mediul de Afaceri a analizat posibilitatea de a renunța la ediția 2019 a programului Comerț, prin care firmele mici și mijlocii puteau primi fonduri nerambursabile de maximum 250.000 de lei fiecare (52.000 euro), dar nu a fost luată o decizie finală, a declarat, recent, un oficial al instituției.

„În ceea ce privește programul de Comerț, în programul Start-Up Nation codurile CAEN pe partea de comerț au devenit eligibile. În momentul acesta nu s-a luat o decizie concretă, dar la ultimele discuții vă spun că intenția este ca anul acesta să se finanțeze doar actvitatea de Micro nu și cea de Comerț. Dar nu este încă luată decizia”, a declarat secretarul de stat Paula Pîrvănescu, chestionată de StartupCafe.ro .

Ea a precizat, însă, că se va organiza  programul Microindustrializare, prin care mici fabrici private pot obține fonduri nerambursabile de la stat de câte 450.000 de lei (aproape 100.000 euro). „Pentru Microindustrializare s-a luat decizia de a se face”, a spus secretarul de stat.

Vă vom ține la curent despre decizia luată de către autorități referitor la acest program de finanțare.

sursa:Ministerul pentru Mediul de Afaceri