Ieri, 9 iunie 2021, în cadrul ședinței de guvern, executivul a adoptat Ordonanța de Urgență pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

Ordonanța de Urgență permite mutarea banilor de pe Măsura 3 – granturi pentru investiții spre Măsura 2 – granturi pentru capital de lucru, în contextul în care, din cele 16.823 cereri admise pe măsura 2, din disponibilitățile existente, au fost făcute plăți până la numărul RUE 9.633. Prin actul normativ, MEAT estimează că va ajunge cu plățile la RUE 17.000, iar pentru restul proiectelor admise să se asigure finanțarea din React-EU.

Conform MEAT, Măsura 3 ar urma să fie relansată cu sume provenite în totalitate din React–EU. Măsura 3, în varianta actuală, va fi anulată din cauza suspiciunilor de fraudare, confirmate de DNA prin începerea unei urmăriri penale in rem, se arată în comunicatul oficial publicat ieri, 8 iunie 2021 de MEAT.

sursa: fonduri-structurale.ro