Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) a publicat spre consultare publică Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul priorității de investiții 2.2 ”Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor – un nou apel de proiecte.

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) românești vor putea obține fonduri europene de câte 1 milion – 5 milioane de euro fiecare, în anumite condiții, pe proiecte în domenii de afaceri diverse, de la producție de programe IT și jocuri video până la textile și alimentație, printr-o nouă linie de finanțare 2.2 IMM în cadrul Programului Operațional Regional (POR) scoasă în consultare publică, într-o variantă modificată față de ce am avut până acum.

Banii vor fi disponibili  pentru investiții în aproape toată țara, cu excepția Bucureștiului și a județului Ilfov. Nici zona Deltei Dunării (ITI-DD) nu intră în acest apel de proiecte aflat în pregătire, dar de regulă se face un apel separat pentru ITI-DD.

În funcție de dimensiunea firmei și de regiunea de dezvoltare în care se face investiția, solicitantul trebuie să contribuie și el cu un anumit procentaj (30-55%) din valoarea eligibilă a proiectului, fără TVA.

Observațiile și propunerile pot fi transmise prin email, la info@mdrap.ro, până la data de 23.11.2018.

Toate observațiile, propunerile și comentariile vor fi analizate și luate în considerare în procesul de definitivare a ghidului specific și lansare a apelului de proiecte. AMPOR nu va transmite răspunsuri individuale solicitărilor primite în cadrul acestei consultări.

Descarcă Ghidul Solicitantului

Sursa: AMPOR