Apelul de proiecte 1.2 Proof of concept aferent Programului Operațional Regional ar putea fi lansat în luna august 2020, a transmis Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în urma unei solicitări a fonduri-structurale.ro.

Conform MLPDA, AM POR realizează în prezent demersurile necesare pentru elaborarea schemei de minimis aplicabile apelului de proiecte, iar ulterior se va aproba ghidul specific, urmând a fi lansat apelul de proiecte.

***

Apelul POR 1.2 a fost lansat în luna martie în consultare publică, fiind anunțată apoi o posibilă lansare în luna mai 2020.

Potrivit ghidului publicat spre consultare publică, solicitanții prezentului apel de proiecte sunt societățile comerciale sau societăți cooperative care se încadrează în categoria IMM-urilor (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii).

Alocarea maximă nerambursabilă a programului este echivalentul în lei a 10.697.059 euro, iar valoarea finanțării nerambursabile acordate este de maximum de 200.000 euro. Beneficiarii ar urma să acopere 10% din valoarea proiectelor.

Proiectele care pot fi depuse în cadrul acestui apel vizează creșterea gradului de inovare al companiei prin implementarea unui concept inovativ (Proof-of-Concept) în domeniile de specializare inteligentă, respectiv:

  • Bioeconomie
  • Tehnologii informaționale şi de comunicații, spațiu și securitate
  • Energie, mediu şi schimbări climatice
  • Eco-nano-tehnologii și materiale avansate
  • Sănătate
  • Alte domenii identificate la nivel regional

sursa: fonduri-structurale.ro