PR-NE – P1/RSO1.3/1/2
Fonduri europene pentru creșterea durabilă a IMM-urilor din regiunea NORD EST
Finanțare nerambursabilă între 200.000 – 1.000.000 euro
Buget Apel: 30 milioane euro
Solicitanți eligibili:
- Microîntreprinderi cu sediul social în Regiunea NORD-EST și locația de implementare a proiectului în mediul urban din Regiunea NORD-EST inclusiv satele aparținătoare municipiilor și orașelor din Regiunea NE
- IMM-uri cu sediul social în Regiunea NORD-EST și locația de implementare a proiectului în mediul urban sau rural din Regiunea NORD-EST
- Au fost înființate cel târziu la data de 3 ianuarie 2023
- Au înregistrat profit din exploatare în anul 2023
- Nu au datorii la bugetul de stat (sau le vor achita până la contractarea finanțării)
- Nu a avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior
- Nu sunt în dificultate
- Proiectul propus spre finanțare nu a mai beneficiat de finanțare publică în ultimii 5 ani înainte de data depunerii cererii de finanțare, pentru același cost aferent aceluiași tip de activități realizate asupra aceleiași infrastructuri
Acest apel adresează microîntreprinderilor și IMM-urilor din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.
Domenii de activitate care se vor finanța:
- Industria lemnului
- Industria Agroalimentară
- Industria textilă
- Energie / Mediu
- TIC
- Sănătate
- Turism
Solicitantul are capacitatea financiară de a asigura:
- contribuţia proprie la valoarea eligibilă a proiectului
- finanţarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului
- resursele financiare necesare implementării optime a proiectului în condiţiile rambursării ulterioare a cheltuielilor eligibile din instrumente structurale
Ajutor DE MINIMIS:
- Contribuție proprie: 0%
Ajutorul de minimis se acordă pentru:
- cheltuieli indirecte, reprezentând maximum 7% din costurile directe eligibile
- cheltuieli directe pentru servicii de marketing și branding, realizarea de studii și rapoarte privind amprenta de mediu a companiei, servicii de proiectare, comunicare și vizibilitate privind proiectul.
Puncatj minim: 60 de puncte
Pentru șanse mari ce câștig:
- Utilizarea materiei prime secundare din regiunea Nord Est
- Co-finanțare mai mare față de minimul cerut
- Proiectul contribuie la dezvoltarea durabilă – crearea de produse mai durabile, reparabile și reciclabile
- Colectarea, tratarea și reutilizarea deșeurilor sau produselor secundare în alte procese
Perioada de implementare a proiectului nu depășește
31 decembrie 2029
Ajutor financiar nerambursabil:
- finantare nerambursabilă de minim 200.000 Euro – maxim 1.000.000 Euro/beneficiar.
- Contribuție proprie: minim 25%, conform tabelului de mai jos:,
Ajutor regional pentru INVESTIȚII:
Locul de implementare în județul | Procent minim contribuție proprie Întreprindere Mijlocie | Procent minim contribuție proprie Întreprindere Mică (inclusiv microîntreprindere) |
---|---|---|
Bacău | 30% | 25% |
Botoșani | 30% | 25% |
Iași | 40% | 30% |
Neamț | 30% | 25% |
Suceava | 30% | 25% |
Vaslui | 30% | 25% |
Cheltuieli/Activități eligibile:
- Activități specifice realizării de investiții necesare dezvoltării și/sau diversificării capacității de producție/prestări servicii de tipul:
– Lucrări de construire/ modernizare/ extindere a spațiilor de producție, pentru care este necesară autorizația de construire, inclusiv a utilităților generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI).
– Lucrări de construire pentru care NU este necesară autorizația de construire (dacă este cazul) - Dotarea cu active corporale de natura mijloacelor fixe (obligatoriu): achiziția de echipamente tehnologice, mobilier, aparatura birotică, instalații de lucru, echipamente informatice etc.
- Dotarea cu active necorporale: cunoștințe tehnice, brevete, drepturi de utilizare, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi și active similare, strict necesare pentru atingerea obiectivelor proiectului.
- Servicii de marketing și branding pentru noile produse/servicii.
- Realizarea de studii și rapoarte privind amprenta de mediu a companiei, pentru a sprijini decarbonizarea lanțurilor de aprovizionare, reducerea costurilor de producție și identificarea de acțiuni pentru creșterea circularității.
- Servicii de proiectare pentru reparabilitatea, reutilizarea, upgradarea și reciclarea produselor și realizarea de produse cu durabilitate crescută.
- Certificare de noi produse/servicii, inclusiv pentru procesele de certificare în scopul obținerii recunoașterii oficiale a noilor produse și servicii ca fiind sustenabile și conforme cu standardele de raportare.
- Servicii de raportare non-financiară conformă cu standardele de raportare (de ex: certificare GRI, ESG).
- Comunicare și vizibilitate privind proiectul (obligatoriu)
- Alte activități ce pot fi realizate ca parte integrantă a proiectului, ca de exemplu: managementul de proiect, auditul, activități care vizează cooperarea externă, etc.
ATENȚIE !!!
Cheltuielile aferente investițiilor legate de producția, prelucrarea, transportul, distribuția, stocarea sau arderea combustibililor fosili nu sunt considerate cheltuieli eligibile în cadrul acestui apel. Acest lucru se aplică, printre altele, achiziției de excavatoare, buldozere, încărcătoare frontale, utilaje de compactare, gredere, motostivuitoare, macarale, nacele montate pe autoșasiu, ambulanțe și a altor echipamente similare care funcționează pe bază de combustibili fosili, înmatriculabile sau neînmatriculabile.
Beneficiile colaborării cu societatea noastră – Cum vă putem ajuta:
Nu lăsați pe ultimul moment decizia de a participa la acest program de finanțare! Experiența noastră din ultimii ani arată că fondurile pentru sectorul privat se epuizează foarte repede!
Aplicați ACUM pe acest programClienții ne recomandă
Vizualizați și mai multe referințe și mulțumiri de la clienții noștri AICI.
Am apărut pe
Nu ești interesat de această linie de finanțare?
AFLĂ DESPRE MAI MULTE OPORTUNITĂȚ AICIAplicați ACUM pe acest program
IMPORTANT!
Nu puteți participa la accesarea de fonduri nerambursabile, numai dacă societatea pe care o dețineți are BILANȚ POZITIV, CAPITALURI POZITIVE, PROFIT DIN EXPLOATARE pe anul precedent, totodată NU ESTE ÎN DIFICULTATE/INSOLVENȚĂ și NU A AVUT activitatea suspendată oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior;
Pentru mai multe detalii, informații gratuite despre acest program de finanțare sau alte programe de finanțare cu fonduri europene nerambursabile, consultanții din cadrul firmei noastre vă stau la dispoziție! Așteptăm solicitările Dvs. cu interes.
Așteptăm solicitările Dvs. cu interes AICICEPU SRL este una dintre cele mai experimentate firme de consultanță în fonduri nerambursabile din România, cu 16 ani vechime. În această perioada am obținut sprijin financiar nerambursabil pentru proiecte în valoare totală de cca. 93.000.000 euro, realizând peste 870 de proiecte de finanțare, în aproape toate domeniile care au fost finanţate în perioada 2008-2022. Și acest lucru dovedește faptul că atragerea fondurilor nerambursabile nu este imposibilă.
Date societate: SC CEPU SRL, Tirgu-Mures, Str. Republicii, Nr. 2, Cod fiscal: RO 19215515
Tel.: +4-0265-233-021, Fax.: +4-0265-233-025
Email: office@cepu.ro, cepusales@cepu.ro
Web: www.cepu.ro
Haide să fim prieteni pe