A doua ediție a International Business Forum – IBF va fi organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în data de 5 septembrie 2019, la Palatul Parlamentului. Conferința IBF se adresează antreprenorilor români care vor să-și internaționalizeze afacerile și doresc să identifice oportunități de dezvoltare pe noi piețe.

Conform programului, antreprenorii români și străini vor putea participa la 10 workshop-uri și anume:

  1. mentoring pentru startup-uri,
  2. internaționalizarea IMM-urilor,
  3. comerț exterior,
  4. e-commerce,
  5. e-guvernare,
  6. IT&C și R&D,
  7. banking,
  8. smart city și mobilitate urbană,
  9. fonduri europene 2014-2020/2021-2027,
  10. produse românești pe piețe internaționale.

Vor fi câte două workshop-uri în fiecare sală (orele 13:00-14:30 / 15:00 – 16:30)

Înscrierile se fac online, AICI, pe pagina oficială a IBF.

Obiective

Dezvoltarea companiilor românești, consolidarea relațiilor comerciale cu parteneri străini, expansiunea pe piețele din întreaga lume și extinderea investițiilor în economia românească sunt principalele obiective ale MMACA în zona diplomației comerciale și a susținerii mediului de afaceri.

Participanți

La eveniment vor participa reprezentanți ai mediului de afaceri autohton, ai Corpului Diplomatic (ambasadori și consilieri economici acreditați la București), precum și consilierii economici ai României din străinătate, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, patronatelor și ai camerelor de comerț.

Participanții români și străini vor avea posibilitatea de a afla particularitățile diverselor piețe de desfacere, facilitățile fiscale, detalii despre pachetul legislativ din țările de origine, în scopul identificării viitorilor parteneri de business, pentru crearea de noi afaceri sau dezvoltarea celor deja existente.

sursa și mai multe informații, AICI.