Care vor fi măsurile de finanțare propuse de guvern pentru relansarea economiei, în urma crizei declanșate de pandemia COVID 19 și a ordonanțelor militare de distanțare socială date de stat întru combaterea ei? Cea mai importantă este că fiecare IMM afectat de criză va primi un grant ce pleacă de la 2.000 de euro la 50.000 de euro. Banii se plătesc direct și nu sunt rambursabili.

Cea mai importantă dintre măsuri va fi acordarea de bani IMM-urilor a căror activitate a fost afectată. Banii vin sub formă de granturi, plată directă și nerambursabilă, și sunt acordați din fonduri externe nerambursabile.

Statul, prin Autoritatea de Management a Programului Operațional Competitivitate, va acorda microgranturi și granturi, funcție de mărimea afacerii. Microfirmelor și persoanelor fizice autorizate din anumite domenii afectate de măsurile anti-COVID statul le va da un microgrant de 2.000 de euro echivalent lei.

Valoarea totală a acestui program este de 100 de milioane de euro. Microgranturile se acordă pe bază de contract de finanțare semnat electonic.

Beneficiarii de microgranturi sunt:

– Microîntreprinderile care nu au angajați cu contract de muncă
– Persoanele fizice autorizate cu activități în arte – spectacole
– Persoanele fizice autorizate în domeniul Sănătății care au participat direct la transportarea, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratarea pacienților diagnosticați cu COVID 19.
Toate aceste categorii trebuie să aibă cel puțin un an vechime la data depunerii cererii de finanțare și să fi avut profit….mai multe detali AICI.
sursa si mai multe detalii: economica.net