Prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban, alături de o delegație PNL au avut în data de 21 octombrie 2019 o întâlnire cu o delegație a Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre importanța continuării și îmbunătățirii programului “Start-Up Nation”, necesitatea existenței unui Minister concentrat pe antreprenoriat, IMM-uri și mediu de afaceri, precum și înființarea unui Consiliu Consultativ al PM în cadrul căruia să fie prezenți principalii stakeholderi din domeniul antreprenoriatului, educației, socialului, academiei, etc.

Guvernul desemnat Ludovic Orban (PNL) susține că va păstra programul de finanțare a firmelor mici și mijlocii Start-Up Nation, dar îl va modifica, potrivit programului de guvernare depus la Parlament.

Președintele CNIPMMR Florin Jianu (inițiatorul programului Start-Up Nation), prezent in data de 22 octombrie 2019, la emisiunea BiziLIVE (Departamentul Financiar), în cadrul căreia se discuta cum ar trebui îmbunătățit programul Start-up Nation, a declarat : ”Am avut o întâlnire chiar ieri cu o delegație a PNL-ului și le-am expus aceste propuneri (nr: de imbunătățire a programului Start-up Nation), ei au susținut că vor continua acest program (nr: Start-up Nation), cu condiția imbunătățirii, eficientizării și atunci aceste lucruri pot fi făcute.”

Dincolo de Start-Up Nation – alte măsuri pentru antreprenori

În programul de guvernare se regăsește și „pregătirea programului Romania Tech Nation de sprijinire și impulsionare a digitalizării economiei românești”.

La fel ca Start-Up Nation  și Romania Tech Nation este un program inițiat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Conform CNIPMMR, Romania Tech Nation este un proiect multi-anual cu evenimente policentrice, al cărui obiectiv principal este impulsionarea transformării României prin tehnologie. „Primul pas pentru realizarea acestui obiectiv este coagularea actorilor cheie în trei direcții strategice: ecosistemul antreprenorial, ecosistemul de educație antreprenorială și politicile publice, cu obiective tactice anuale, respectiv strategice în 5 și 10 ani”.

Printre obiectivele acestei inițiative se numără și „furnizarea de know-how și resurse pentru studenți, viitori sau tineri antreprenori, start-up-uri și IMM-uri”.

Alte puncte de interes pentru antreprenori se regăsesc în programul de guvernare inițiat de noul guvern propus. Programul se poate descărca de AICI.