Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) eligibile vor avea la dispoziție o perioadă totală de 90 de zile, dar în 3 reprize, pentru depunerea proiectelor în sistemul informatic, la Măsura 3 – granturi de investiții de maxim 200.000 de euro, a anunțat, miercuri (18.11.2020), ministrul Economiei.

Virgil Popescu a precizat că, probabil, joi va fi publicată în Monitorul Oficial procedura de deurulare a Măsurii 3 de ajutoare de stat, iar săptămna viitoare va începe sesiunea de înscriere la finanțare, în portalul granturi.imm.gov.ro.

„Săptămîna viitoare – nu aș vrea să spun luni, 23 sau marți, 24 – dar săptămâna viitoare, eu îmi doresc de luni, dăm drumul Măsurii 3. Aceasta este o măsură de investiții, nu este pe principiul primul venit-primul servit. Măsura 3 va fi deschisă și, prin procedurile pe care le vom publica cred că mâine în Monitorul Oficial, vom lăsa deschisă 90 de zile. La fiecare 30 de zile vom face evaluare de dosare și în măsură ce evaluăm semnăm contracte și se pot apuca de treabă” – a spus Popescu.

Reamintim că, inițial, era prevăzută o perioadă de înscrieri de numai 10 zile la Măsura 3, conform proiectului de procedură de implementare.

Această primă sesiune la Măsura 3, în valoare totală de 550 de milioane de euro, se va desfășura în baza grilei de punctaj din Ordonanța de urgență 130/2020 modificată prn OUG 174/2020, care conține indicatorul ratei interne de rentabilitate (RIR) a investiției.

sursa: startupcafe.ro