ADR Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest (PR SV) Oltenia 2021-2027, a lansat vineri, 25 august 2023, în consultare publică Ghidul  „Îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi”.

Sunt eligibile microîntreprinderile care propun investiții în mediul urban, indiferent de localizarea sediilor sociale ale acestora.

Alocarea financiară pentru acest apel de proiecte este 49.411.765 euro. 

Investițiile eligibile pentru co-finanțare prin ajutor de minimis:

  • construirea, modernizarea sau extinderea spațiilor de producție sau servicii;
  • dotarea cu echipamente și instalații industriale, mașini și utilaje sau alte tipuri de dotări specifice.

Conform ghidului, este obligatorie includerea în cadrul proiectului a unor măsuri de creștere a eficienței energetice care contribuie la reducerea consumurilor energetice sau măsuri privind economia circulară în cuantum de minimum 5% din valoarea eligibilă a proiectului, dar nu mai mult de 15% din valoarea eligibilă a proiectului.

Se propun 222 de coduri CAEN eligibile, din domeniile agro-alimentar, inginerie industrială și materiale, IT&C și digitalizare, industrii creative, sănătate și wellness, sisteme, procese, instalații, echipamente, tehnologii de mediu/ protecția mediului, sisteme de transport.

Consultarea publică se desfășoară în perioada 25 august – 18 septembrie 2023. Observațiile și propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail office@adroltenia.ro.

Versiunea draft a Ghidului solicitantului și anexele pot fi consultate aici: Ghidul solicitantului microîntreprinderi.

Sursa: ADR SV Oltenia