Aplicatia pentru depunerea proiectelor prin programul Start Up Nation va fi deschisa in 2 mai, urmand ca, pe tot parcursul lunii, noile societati comerciale sa poata solicita sume nerambursabile de pana in 200.000 de lei, a anuntat secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat Ilan Laufer.

Data la care se va deschide aceasta aplicatie va fi data de 2 mai si o vom tine deschisa pentru aproximativ 30 de zile, deci toata luna mai va fi luna de deschidere, dupa care primii 10.000 sau in limita bugetului, daca vom putea sa finantam mai mult de 10.000 de firme, vor fi preluate in mod automat, in functie de punctajul pe care il vor obtine”, a declarat Ilan Laufer.

El le-a spus celor interesati de accesarea acestui program ca inca nu a fost definitivat, mai este in dezbatere publica pana in 15 martie, scopul fiind de a infiinta noi societati comerciale.

„Dorinta noastra este sa aducem cat mai multi romani in clasa de mijloc, nu doar sa nu mai plece tineri, cred ca acest program poate sa intoarca cat mai multi oameni care in clipa aceasta sunt plecati, sunt departe de tara si doresc sa se intoarca in Romania. Am primit foarte multe mesaje din partea familiilor mixte de romani, sunt foarte multi romani care au plecat in Romania si sunt casatoriti acolo si inclusiv cetatenii straini care isi vor deschide o societate in Romania si vor desfasura activitatea in Romania pot beneficia de finantare prin programul Start Up Nation”, a spus Laufer.