Un număr de 3.469 de beneficiari ai Măsurii 2  – IMM AGRI-FOOD au primit decizii de acceptare de principiu la finanțare și li se generează contracte de finanțare pe care trebuie să le semneze și să le reîncarce în sistemul de granturi IMM Recover împreună cu dovada cofinanțării, în termen de 5 zile de la primirea contractului, pentru a-și putea primi granturile de capital de lucru de câte 5.000-120.000 de euro, a informat, vineri, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 17 iunie 2022,  lista cu statusul solicitanților pentru programul IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru) în urma soluționării contestațiilor depuse la pre-evaluarea automată.

Pentru aplicanții acceptați în urma pre-evaluării, în limita bugetului alocat măsurii, aplicația informatică va genera contract de acordare a ajutorului de stat, care se va regăsi în contul aplicantului, și va trimite pe adresa de corespondență un mesaj de atenționare în acest sens.

Potrivit MAT,

  1. Aplicanții vor intra pe portalul de Granturi IMM Recover,
  2. vor introduce codul IBAN al întreprinderii (cont curent sau cont de grant), vor încărca dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit),
  3. vor descărca contractul de acordare a ajutorului de stat, îl vor semna cu semnătură electronică, îl vor reîncărca semnat
  4. și, ulterior, îl vor transmite în aplicație în maxim 5 zile calendaristice de la primire, dar nu mai târziu de data limită prevăzută în schema de ajutor – OUG nr. 61/2022, respectiv 30 iunie 2022.

„Doresc să atrag atenţia asupra termenului de 5 zile şi rog aplicanţii să se încadreze în limita de timp stabilită pentru semnarea și transmiterea contractului de acordare a ajutorului de stat și, astfel, să evităm situațiile nedorite de respingere la finanțare din acest motiv”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Beneficiarii care au îndeplinit toți pașii procedurali, respectiv au semnat și transmis contractul de acordare a ajutorului de stat, vor deschide conturi curente distincte pentru proiect la instituţia parteneră, care vor fi utilizate exclusiv pentru implementarea măsurii pe perioada de derulare a acesteia.

Examinând lista publicată de MAT, se poate vedea că:

  • 3.471 de solicitanți figurează cu statusul „aprobat la contractare”,  dintr-un total de 3789 de aplicanți verificați. Cei 3.471 de aplicanți admiși de principiu acoperă un buget total de 1.232.549.170 lei, reprezentând  249.105.513 euro.
  • Ultimul aplicant admis de principiu la finanțare este la numărul RUE  3789.
  • 2 aplicanți sunt în clarificări.
  • 316 aplicanți figurează ca respinși.

sursa: MAT