Startup-urile românești care dezvoltă tehnologii de sustenabilitate, în domenii diverse, de la agricultură până la energie și sănătate, se pot înscrie într-un accelerator de afaceri european, care oferă echipelor sprijin de maximum 80.000 de euro fiecare, în bani și mentorat.

Înscrierile la acceleratorul Sustainability – Copenhagen se fac AICI, până pe 8 decembrie 2021.

Acesta este unul dintre acceleratoarele de afaceri deschise în diverse locuri din Europa de către fondul de investiții estonian Wise Guys. Așa cum indică și denumirea, noul accelerator este la Copenhaga, în Danemarca.

Reprezentanți ai Wise Guys au precizat, că sunt invitate să se înscrie și startup-uri românești, care dezvoltă tehnologii pentru companii (B2B) în domenii ca: AgriTech, FoodTech, MedTech, EdTech, SexTech, Smart city, Mobility, Energy și Supply Chain.

Startup-urile trebuie să aibă deja „tracțiunie”, un produs minim viabil (MVP), o echipă solidă și pasionată și ambiții de extidere internațională.

Echipele selectate vor putea obține sprijin de câte 50.000 de euro în bani și 30.000 de euro prin programul de accelerare. Startup-urile vor ceda, în schimb, 9% din firmă către Wise Guys.

Firmele selectate vor intra într-un program complex de accelerare de 5 luni (în perioada ianuarie-iunie 2022), unde vor avea acces la peste 250 de mentori. Programul hibrid va cuprinde 7-8 săptămâni la fața locului, la Copenhaga, precum și 14-15 săptămâni de sesiuni online.

sursa: startupcafe / startupwiseguys