Guvernul lucrează la o nouă ordonanță de urgență pentru ediția 2018 a programului Start-Up nation, prin care firmele noi vor putea obține ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare de la stat, a anunțat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, citat de Mediafax.

 „Acum lucrăm la Ordonanţa de Urgenţă pentru ediţia Startup 2018. Cred că săptămâna viitoare va fi în transparenţă, apoi urmează avizarea, hotărârea – adoptarea ei în Guvern, apoi, desigur, publicarea procedurilor şi intrarea în normalitate a acestui program”, a declarat marţi (11.09.2018) ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea

În privinţa începerii programului Start-Up Nation 2018, ministrul a precizat că aplicaţiile vor putea fi depuse „cu certitudine în această toamnă”. Lucrurile s-ar fi întâmplat mai repede dacă rectificarea bugetară ar fi fost la timp, pentru că avem toate acele credite de angajament pe care deja le-am obţinut, sunt în bugetul nostru, le-am fi avut mai devreme, însă această etapă a fost depăşită, zic eu şi intrăm în normalitate cu Start-up Nation 2018. În această toamnă va fi lansată aplicaţia. Pot să spun, www.imm.gov.ro este site-ul unde vor găsi toate aceste informaţii”, a mai adăugat Ştefan Radu Oprea.

Reamintim că programul Start-Up Nation a funcționat în anul 2017 pe ordonanța de urgență 10/2017, modificată prin Legea 112/2017. Această legislație ar fi urmat să fie valabilă pentru toate edițiile programului, până în anul 2020, completată prin hotărâri de guvern și ordine de ministru pentru fiecare ediție.

Prin anunțul ministrului Oprea, privind adoptarea unei nou ordonanțe de urgență, practic se anunță modificarea legislației de bază care era gândită pentru toată perioada până în 2020.Modificările ar urma să vizeze inclusiv grila de punctaj, au declarat pentru StartupCafe.ro surse guvernamentale.

sursa: mediafax.ro