Guvernul va aloca 300 de milioane de lei, credite de plată, în bugetul ministerului care gestionează programul Start-Up Nation, banii urmând să asigure plățile către o parte dintre beneficiarii din ediția a doua, 2018-2019.

În proiectul de rectificare bugetară publicat marți de Ministerul Finanțelor, apar 300 de milioane de lei, credite bugetare la fostul Minister pentru Mediul de Afaceri, comasat în Ministerul Economiei în noua guvernare.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a confirmat că se alocă la rectificarea bugetară pe anul 2019 suma de 300 de milioane de lei pentru plățile din programul Start-Up Nation 2018-2019.

„Alocăm 300 de milioane de lei pentru plățile din programul Start-Up Nation până la sfârșitul anului. În acest moment, cererile de decont din partea beneficiarilor sunt mult mai mici, dar am alocat 300 de milioane de lei în ideea că până la finalul anului vor mai veni cereri de la beneficiarii care efectuează cheltuielile în program”, a declarat ministrul

Banii vor ajunge pentru 1500 de firme beneficiare, la valoarea maximă a ajutorului nerambursabil de câte 200.000 de lei.

„Îi asigur pe beneficiarii care au semnalat că au probleme că vor avea fondurile necesare pentru continuarea activității. Apoi, prin Legea bugetului de stat pe anul 2020, vor fi acordate restul de credite bugetare necesare tuturor plăților, până la finalul anului 2020”, mai spunea ministrul Popescu în 13 noiembrie.

În această ediție a doua a programului, s-au înscris peste 33.500 de aplicanți, din care au fost selectați la finanțare 10.000. Până la data de 13 noiembrie 2019, au fost semnate, la nivel național, 9.737 de contracte de finanțare.

Deasemnea creditele bugetare pentru Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat cresc, pe sold, cu 299 milioane lei pentru a fi asigurate fondurile necesare pentru derularea programelor de susţinere a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, respectiv a Programului pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii Start-Up Nation România (+300 milioane lei). S-au identificat economii la cheltuieli de personal (-1 milion lei).

 

sursa: startupcafe.ro