Firmele care s-au calificat la finanțările de maximum 200.000 de lei fiecare prin programul Start-Up Nation 2018-2019 vor putea să suspende implementarea planurilor de afaceri folosind noile certificate pentru situație de urgență (CSU), pe care le va emite Ministerul Economiei, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Facilitatea va fi acordată și beneficiarilor din celelalte programe de finanțare nerambursabilă ale Ministerului Economiei, cum sunt programele Comerț și Microindustrializare, care vor avea astfel posibilitatea să amâne anumite obligații pe care le au față de stat prin acordurile de finanțare.

Ministrul Popescu a menționat că această facilitate va fi acordată firmelor vizate cu ajutorul a două acte normative care urmează să fie publicate în Monitorul Oficial: o ordonanță de urgență care definește certificatele CSU și un ordin al ministrului Economiei, semnat deja, care va face referire directă la beneficiarii programelor de finanțare nerambursabilă ale ministerului.

Reamintim că aproape 10.000 de firme (mai exact 9.855) au semnat acorduri de finanțare pentru a primi fonduri nerambursabile de laximum 200.000 de lei fiecare în ediția a doua a programului guvernamental Start-Up Nation.

De asemenea, firmele care au obținut fonduri nerambursabile prin programul Start-Up Nation 2017 (prima ediție) nu vor mai fi supuse verificărilor din perioada de monitorizare, procedură care se suspendă ca urmare a stării de urgență – ne-a mai spus vineri ministrul Virgil Popescu.

sursa si mai multe detalii : AICI