În perioada aceasta o temă de mare actualitate este Programul Start-Up Nation,  în care se pot înscrie  intreprinderile mici și mijlocii înființate după 31 ianuarie 2017. Putem spune chiar că pagina de internet înființată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și dedicată programului a fost luată cu asalt: până la 30 iunie au fost încărcate peste 2900 de proiecte, și lucrurile nu se opresc aici. Tinerii antreprenori au fost extrem de activi deja în prima zi, pe 15 iunie: au depus 679 de proiecte.

 

număr de proiecte Start-Up Nation

 

Ce înseamnă un startup?

Se vorbește foarte mult despre asta, dar puțini știu ce înseamnă de fapt. Termenul descrie acele societăți nou-înființate și cu un potențial mare de creștere, care se străduiesc să vină cu ceva nou nu doar în privința produselor/serviciilor, ci și în ceea ce privește activitatea și structura din cadrul societății. Sunt caracterizate de curaj în a răspunde la provocări, de creștere rapidă, respectiv, de dorința de a ieși pe piața internațională.

 

Există mult de lucru

La noi au apelat în ultimele 2-3 luni peste o sută de antreprenori, câțiva dintre ei au fost însă refuzați, întrucât nu întruneau condițiile necesare. Specialiștii noștri lucrează în prezent la aproximativ optzeci de proiecte. Din moment ce nici resursele noastre nu sunt infinite, în prezent ei nu pot accepta mai multe comenzi, întrucât doresc să se concentreze pe cele aflate în curs. Printre clienții noștri se regăsesc mai ales medici și stomatologici, proprietari de service-uri auto, restaurante sau spălătorii și care doresc să dezvolte serviciile, dar există și persoane care își desfășoară activitatea în domeniul informaticii. Aceștia din urmă doresc să beneficieze în primul rând de calculatoare, servere, echipamente IT, etc.

 

cine au apelat la noi

 

Dar cei care s-au trezit abia acum?

Întrucât termenul-limită expiră pe data de 14 iulie, proiecte mai pot redacta și cei care până acum nu au avut curajul de a se apuca. Apelarea la un birou de consultanță de specialitate este neapărat necesară pentru a afla care sunt pașii concreți. Cu un proiect scris singur, fără ajutorul unui specialist șansele ca proiectul să aibă succes sunt mult mai mici – spun statisticile. Este important de știut că o societate cu experiență în domeniu care a scris numeroase proiecte oferă o serie de garanții care pot genera încredere chiar și la cei mai sceptici dintre clienți; merită să întrebați despre acestea deja la prima discuție cu reprezentantul firmei. Care pot fi motivele unui refuz? Printre altele faptul că lipsesc una sau mai multe documente, respectiv, nu sunt exacte calculele din cadrul planului de afaceri.

Mai multe informații despre Star-Up Nation

În cadrul Programului Start-Up Nation se oferă 1,7 miliarde de lei pe anul 2017, iar o societate poate obține o finanțare de cel mult 200.000 de lei cu o nerambursabilitate de 100%, fără aport propriu! Aplicantul nu poate avea o societate înființată mai demult cu același obiect de activitate, nu poate avea datorii la bugetul de stat, trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă pe care să îl mențină pe o perioadă de cel puțin 2 ani după implementarea proiectului etc. Pentru mai multe informații puteți accesa  pagina de internet  http://www.aippimm.ro sau https://startupnation.aippimm.ro/listareStart/-oldalt, unde veți afla în doar câteva momente câte proiecte au fost depuse până în acest moment.

 

Icons from

www.flaticon.com/authors/popcorns-arts, www.flaticon.com/authors/madebyoliver, www.flaticon.com/authors/vectors-market, www.flaticon.com/authors/popcorns-arts

Solicitați consultanță gratuită