Startup-urile europene și firmele americane care vor să se extindă în Europa vor putea obține finanțări de capital de risc dintr-un nou fond de investiții, în valoare totală de 660 de milioane de euro, lansat pe data de 13.11.2019.

Fondul EQT Ventures II este unul dintre cele mai mari fonduri de venture capital constituite vreodată în Europa, a anunțat firma de investiții EQT Ventures, cu sediul principal la Stockholm, Suedia.

În schimbul unui pachet minoritar de părți sociale, fondul va acorda finanțări astfel:

Pentru antreprenori europeni vor fi investiții de serie A și B, în mod normal. Investițiile de serie A sunt de regulă cuprinse între 4 și 7 milioane de dolari, însă limita de jos poate fi și de 2 milioane de dolari, iar cea de sus poate ajunge la 15 milioane de dolari. În general, firmele care iau investiții de serie A au deja un produs, o bază de clienți și venituri.

Investițiile de serie B sunt de regulă între 7 și 10 milioane de dolari, dar uneori depășesc 15 milioane de dolari. Acestea sunt pentru startup-uri aflate în faza de scalare și pătrundere pe piețele internaționale.

Membrii echipei EQT Ventures pot fi găsiți AICI.

EQT Ventures ajunge astfel la al doilea fond constituit. Din primul său fond de investiții a finanțat 46 de companii. Printre acestea se numără Dott, un startup olandez de mobilitate urbană cu scutere electrice și bicilete care se închiriază printr-o aplicație de mobil. Un alt startup finanțat prin EQT Ventures I este Wolt, o aplicație finlandeză de livrări.

sursa și detalii: startupcafe.ro