Ieri (17.10.2018), la Ministerul Fondurilor Europene, reprezentanții Comisiei Europene au analizat portofoliului de proiecte ce vizează îmbunătățirea accesului cetățenilor la internet de mare viteză.

Au fost prezentate apelurile lansate de Ministerul Fondurilor Europene, care sprijină dezvoltarea serviciilor de internet de mare viteză, precum și condițiile prevăzute de ghidurile solicitantului pentru a asigura utilizarea eficientă a fondurilor europene și accesul la internet al gospodăriilor din zonele vizate de aceste intervenții.

Reprezentantul MFE a arătat că Ministerul Fondurilor Europene a lansat, la începutul lunii, prin Programul Operațional Competitivitate (POC), apelul „Îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet”, prin care 168.000 gospodării din 15 județe vor avea acces la internet de calitate.

Informații suplimentare despre acest program de finanțare AICI

Un proiect important demarat în perioada precedentă de programare și continuat în actuala perioadă, tot prin POC, este RO-NET. 400.000 locuitori din 783 localități vor avea acces la internet de mare viteză datorită acestui proiect.

Informații suplimentare aici: https://bit.ly/2Cn5Eaj.

Discuțiile au vizat, de asemenea, aspecte legate abordarea pe care Guvernul României o are în acest domeniu pentru viitoarea perioadă de programare.

sursa: fonduri-ue.ro