Firmele românești inovatoare din diferite domenii de activitate pot obține finanțări nerambursabile între 200.000 euro – 2 milioane euro pe proiect, printr-o linie de fonduri norvegiene oferite României, la care se fac deja înscrieri până pe data de 17 septembrie 2020.

În cadrul schemei de finanțare SMEs Growth (Creșterea competitivității întreprinderilor românești), Apelul II, firmele românești solicitante trebuie să depună propunerile de proiecte online AICI, la agenția Innovation Norway nu mai târziu de Joi, 17 Septembrie 2020, ora 14:00, ora României.

Schema de finanțare nerambursabilă are un buget total de 18,6 milioane de euro, din care vor fi acordate granturi de minimum 200.000 de euro și maximum 2 milioane de euro pe proiect.

Intensitatea sprijinului variază între 10% și 70%. Astfel, firma beneficiară va trebui să asigure din resurse proprii restul de 30%-90% din investiție.

Solicitanții eligibili sunt firmele micro, mici, mijlocii și mari.

Solicitantul trebuie să fie înființat de cel puțin 3 ani la data termenului limită din prezentul apel, dar în cazul celor care activează în domeniul IT este suficient și 1 an vechime.

Nu este obligatoriu, dar vor avea șanse mai mari firmele care aplică împreună cu o firmă norvegiană sau alt partener din Norvegia. Partener eligibil poate fi sunt orice entitate publică sau privată, comercială sau necomercială, înregistrată ca persoană juridică în Norvegia sau în România.

Mai multe detalii și solicitarea unei consultații gratuite: AICI