Cei familiarizaţi cu sistemul  finanţărilor europene şi guvernamentale pot susţine afirmaţia conform căreia aproape orice idee de afacere se poate pune în practică cu ajutorul fondurilor parţial sau 100% nerambursabile.

Nu este de neglijat nici aspectul ca uneori anumite  idei prezintă avantaje faţă de alte sute de idei de afacere.

Dar care sunt planurile de afacere mai uşor acceptate pentru finanţare de către autorități?

Răspunsul îl găsim în analiza financiară a ultimilor zece ani făcută publică de către Asociaţia Analiştilor Financiar Bancari din România.

Din activităţile economice din TOP 10 vă prezentăm şase idei de afaceri populare și câteva idei de afaceri , toate  au şanse foarte mari de a obţine finanţare nerambursabilă.

 

1. Soluţii pentru tehnologia modernă

În anii trecuţi a crescut considerabil numărul celor care s-au specializat în repararea şi întreţinerea dispozitivelor de telecomunicaţii.

Sunt frecvente afacerile care se ocupă cu înlocuirea ecranelor, monitoarelor defecte sau deteriorate de la telefoanele deştepte sau tablete sau se străduiesc să recupereze dispozitivele deteriorate din cauza contactului cu apă.

reparare telefon

 

2. Afaceri online de succes

Datorită succesului  pe care la înregistrat spaţiul  virtual în ultima periodă, creşte din ce în ce mai mult  numărul celor care îşi promovează produsele sau serviciile prin magazine online profitând astfel de o nouă oportunitate.

Cei interesaţi pot pune în coşul virtual produsele alese pentru cumpărare apoi la caseria virtuală primesc informaţiile  necesare pentru achitarea acestora.

Dacă întreprinzătorul se bazează cu afacerea sa pe un motor de căutare on-line, este recomandat să apeleze la o firmă specializată.

 

3. În sprijinul unui stil de viaţă sănătos

Centrele de fitness apar ca ciupercile după ploaie vizând pe cei care vor să slăbească sau vor să ducă un mod de viaţă sănătos.

Cei interesaţi pot încerca de unul singur sau sub îndrumarea unui antrenor personal aparatele de gimnastică, pot participa la activităţile în grup,  pot cumpăra suplimente alimentare iar în anumite situaţii pot solicita şi masaj sau pot beneficia de servicii wellness.

Dacă cineva a luat decizia şi gândeşte la modul serios să-şi schimbe definitiv modul de viaţă, poate evita aglomeraţia din sălile de fitness dacă aşteaptă să treacă valul din ianuarie, februarie, pentru că cei care au făcut excese cu ocazia sărbătorilor și și-au promis că vor duce un mod de viață mai sănătos, de regulă, își pierd motivația repede.

 

4. Prezenţa online este obligatorie

Auzim frecvent afirmaţia, că dacă un întreprinzător, o firmă, un artist sau un sportiv nu poate fi găsit pe internet, atunci nici nu există.

De fapt, experții din domeniu chiar adaugă nevoia de a fi prezenți pe mai multe platforme on-line în același timp, pentru a face produsele și serviciile mai vizibile și ușor identificate pentru clienții potențiali.

Companiile specializate în dezvoltarea și programarea portalurilor web pot ajuta pe cei interesați ca să-și construiască un site de prezentare sau un webshop și să le promoveze în spațiul virtual .

website design

 

5. ,,Omul cu durere de dinţi crede că toţi ceilalţi,cu dinţii sănătoşi, sunt oameni fericiţi”-(Arthur Bloch)

Şi până când există oameni cu durere de dinţi va fi nevoie şi de servicii medicale de stomatologie.

Fapt dovedit de numărul mare de cabinete stomatologice, de igienă dentară, de chirurgie maxilo-facială sau de estetică dentară  deschise în ultimii zece ani.

Deşi există o multitudine de metode de prevenire a problemelor dentare, meseria de stomatolog sau de tehnician dentar va fi la modă încă o perioadă bună de timp.

 

6. Produse naturale în avantaj

Tot mai mulţi se ocupă de producerea manuală a  săpunurilor naturale, ecologice,fără componente chimice, fără conservanţi sau componenţi artificiali.

Folosind aceste produse se poate renunţa la cele din comerţ , ba mai mult, se pot trata şi anumite probleme dermatologice.

 

7. În lapte şi miere…

Tot mai populare și răspândite sunt afacerile care au la bază fabricarea produselor lactate sau de îngheţată.

Aceştia produc unt, iaurt, caşcaval, lapte bătut din lapte pasteurizat.

Pot fi bucuroşi și cei cărora le plac dulciurile, pentru că producţia de îngheţată se dezvoltă, gama se lărgeşte cu arome şi culori noi, cu produse fără conservanţi.

 

8. “Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă”

Cei care nu vor să înceapă ziua storcând fructele acasă, pot opta pentru produsele oferite de cei care au o astfel de afacere, pot cumpăra sucuri de fructe sau legume.

Mai ales sucurile de fructe sunt căutate dar şi cele de legume de către cei care vor un stil de viaţă sănătos.

Pentru a obţine produse de calitate este nevoie de utilaje de procesare performante ce se pot achiziționa și cu ajutorul fondurile nerambursabile.

mere

 

9. Unde lemnul capătă viață

Şi atelierele de tâmplărie sunt în plină expansiune.

Unii produc mobilier pentru birouri sau magazine, alţii dotează hoteluri, restaurante, teatre sau cinematografe.

Materia primă poate fi lemn masiv sau pal melaminat, depinde de societatea respectivă pe ce fel de produse s-a specializat.

 

10. Recrutare de persoane

Sunt mai multe firme specializate în România care asigură personalul necesar pentru firme.

În funcţie de nevoile şi pretenţiile angajatorului selectează pe cei mai buni în domeniu, îi testează, sau propun alte persoane în locul celor care pleacă de la firmă.

femeie aplica pentru job

 

Din cele mai sus menţionate reies clar, că lista ideilor de afacere este infinită. În afară de cele sus menționate sute și mii de activități au șanse mari de a primi finanțare europeană sau națională.

De ce este nevoie pentru punerea lor în practică? În primul rând de un apel de proiect potrivit, de un plan de afacere bine conceput și pregătit, de răbdare şi perseverenţă multă, de capital privat, dar contează şi cunoştinţele de marketing ale întreprinzătorului sau cât de bun e în identificarea clientelei şi dacă respectă prevederile programului de finanţare.

La ce să fie atent un antreprenor care dorește o afacere cu ajutorul fondurilor nerambursabile, ce aspecte trebuie luate în vedere îainte de a face primul pas, vom vorbi în următorul articol.

 

Vă dorim multe proiecte câștigătoare și succes în afaceri!