Tovább

PNDR - Nemzeti Vidékfejlesztési Program 2014-2020

A 2014-2020-as PNDR stratégiai prioritásai:

 1. az élelmiszeripar strukturális megválltoztatása és versenyképessége
 2. a természetes erőforrások menedzselése
 3. a vidéki területek kiegyensúlyozott fejlesztése, a Partnerségi Megállapodásnak megfelelően
 4. a gazdaságok életképességének növekedése és korszerűsítése, nyitottság az uj piacok felé és a mezőgazdasúgi termékek feldolgozása
 5. a mezőgazdász generációk fiatalítása a fiatal gazdák támogatásán keresztül
 6. az alapvető vidéki infrastruktura javítása, a befektetések vonzására vidéken,  munkahely teremtés és területi vidékfejlesztés
 7. a vidéki gazdaságok válltozatosságának támogatása a nem mezőgazdasággal foglalkozó KKV-k fejlesztése alapján
 8. a gyümölcstermesztési szektor fellendítése, mint különös igényekkel rendelkező szektor, sajátos pályázati alprogramok alapján
 9. olyan területi fejlesztés, amely a vidéki közösség feladatkörébe hárul, a LEADER program megközelítésén keresztül. A LEADER transzverzális képessége javítja a versenyképességet, az éltszínvonal mínőségét,a vidéki gazdaságok válltozatosságát, valamint a szegénység elleni küzdelmet és a társadalmi kirekesztést.
Tovább
Tovább

POR - Regionális Operatív Program 2014-2020

A 2014-2020-as Regionális Operatív Program (ROP) a 2007-2013-as Regionális Operatív Program utódja és egyike azon programoknak melyen keresztül Románia lehívhat úgy strukturális, mint befektetési alapokat a 2014-2020-as Regionális Fejlesztési Uniós Alapokból (FEDR). A Programot a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium irányítja Hatósági mínősítésben, amit az Európai Bizottság 2015 junius 23-án hagyott jóvá.
Tovább
Tovább

POC - Versenyképességi Operatív Program 2014-2020

A Versenyképességi Operatív Program 2014-2020 (POC) alapvető célja a kutatásra és innovációra alapuló versenyképesség növelésének fenntartása és a gazdaság fejlesztése, 2 fő elemre épűlő beruházáson keresztűl:

 • A tudományos kutatás, technológiai fejlesztés és innováció megerősítése.
 • Az infokommunikációs technológia használatának, minőségének és hozzáférhetőségének növelése.

Támogatást kapnak az innovatív klaszterek, új innovatív cégek és a start-up-ok. Finanszírozott területek: biogazdaság, infokommunikációs technológia, a fenntartható energiarendszerek, környezetvédelem és klimaváltozás, öko-nano-technológia és korszerű anyagok.

Tovább
Tovább

Állami finanszírozású programok

Románia, a különböző Uniós Programok által nyújtott európai vissza nem térítendő támogatások mellett, egyéb , hazai forrásokból finanszírozott támogatás típusokat is a vállalkozók/ vállalkozások rendelkezésére bocsát.
Tovább