Az Európai Beruházások és Projektek minisztériuma október folyamán három pályázatot írt ki, összesen 500 millió euró értékben, a vállalkozások energiahatékonyságának és energiafüggetlenségének elősegítésére, illetve új megújuló energiaforrások beszerzésére.

A Nagy Infrastruktúra Operatív Programon (POIM) keresztül megvalósuló kiírásokra az IMM Recover online platformon lehet benyújtani a pályázati dokumentációkat.

A módosult pályázati határidők a következők:

  • október 11.–november 9. között: 200 millió euró állami támogatás a kis- és középvállalkozások, illetve a nagyvállalkozások támogatására az ipari épületek és melléképületek, valamint a kiegészítő építmények vállalati szintű energiahatékonyságának javítására. A pályázati útmutató elérhető az alábbi linken: https://bit.ly/3dTYyPM.
  • október 18.–November 15. között: 200 millió euró állami támogatás a megújuló energiaforrásokból, saját fogyasztásra történő energiatermelésre. A pályázati útmutató megtalálható az alábbi linken:  https://bit.ly/3y15Loa.
  • október 13.–november 10. között: 100 millió euró de minimis támogatás a vállalati szintű energiahatékonyságra. A pályázati útmutató itt található: https://bit.ly/3ClBAKY.

Mindhárom pályázat benyújtási határideje 17.00 óra.

forrás: maszol.ro